Hozzávalók:
- 1,2 l tej
- 4 tojás
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
-1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A tojások fehérjéből kemény habot verünk, 5 dkg cukrot belekeverünk. 7 dl tejet felforralunk, és az édes habot apránként beleszaggatjuk.
A tojások sárgáját a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral vagy a rúd vanília kikapart belsejével habosra verjük, a maradék tejjel felengedjük, azt az átszűrt tejet is beleöntjük, amiben a habgaluskát kifőztük. Habverővel keverve, gőz fölött krémmé főzzük,majd ha kihűlt, mély tálba öntjük. A közben kihűlt galuskát a teejére fektetjük, és jégbe hűtve kínáljuk.
Ha gazdagon akarjuk kínálni a madártejet, a galuskákat teletűzdelhetjük mandulaszeletekkel, vagy karamellt csorgathatunk rá.